Zoete quinoa salade met courgette

Wat heb je nodig?

½ wortel
2 takjes selderij
1 mandarijn
50 gram blauwe kaas
6 cherry tomaatjes  
200 gram quinoa
1 courgette
1 knoflook
Appelazijn
Olijfolie
Blaadjes verse basilicum 
 

Stap 1

Breng de quinoa in een pan met heet water aan de kook. Laat de quinoa afkoelen. 
 

Stap 2

Was de groenten. 
Snijd de selderij in stukjes. 
Halveer de tomaatjes 
Rasp de wortel 
Pel de mandarijn en halveer de mandarijnen partjes 
Meng alle groenten en voeg de afgekoelde quinoa eraan toe
 

Stap 3

Maak de salade op smaak met een scheutje appelazijn en olijfolie. Meng alles door elkaar. 
 

Stap 4

Garneer de salade met wat basilicum blaadjes en wat blauwe kaas

Stap 5

Rasp de courgette met een rasp of snijd dunne plakjes met een mes.
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
 

Stap 6

Giet een klein beetje olijfolie in de pan en roerbak de knoflook voor een paar minuten. Voeg vervolgens de courgette toe en roerbak de groenten voor 5 minuten. Blijf roeren. Maak de courgette op smaak met een heel klein beetje zout en peper.
 

Stap 7

Serveer de courgette samen met de salade. 
 
Eet smakelijk
 

Makreel salade

Wat heb je nodig?

½ gerookte makreel (+/_ 125 gram)
2 theelepels kappertjes 
1 knoflook 
4 eetlepels yoghurt 
Peper 
 
Serveertip:
Samen met volkoren crackers 
 

Stap 1

Fileer de makreel (of koop gefileerde makreel in het versvak). Zorg ervoor dat de graatjes verwijderd zijn.
 

Stap 2

Snijd de knoflook en de ui heel fijn en meng deze door de makreel heen.  
 

Stap 3

Voeg de kappertjes en de yoghurt toe en maak het op smaak met wat peper. 
 

Stap 4

Serveer er volkoren crackers bij.
 
Eet smakelijk! 
 
Lees meer over: "Makreel salade"

Lichte salade met veldsla

Wat heb je nodig?

30 gram veldsla
30 gram krulsla
1/3 rode ui
4 olijven
6 cherry tomaatjes
1/3 komkommer
Scheutje appelazijn
Scheutje olijfolie
 
Serveertip:
Samen met 2 rogge crackers 

Stap 1

Was alle groenten. Pak een sla bak voor de veldsla en de gesneden kruksalade. 
 

Stap 2

Halveer de tomaatjes. Snijd de ui heel erg fijn. Snijd de komkommer in vieren in de lengte en maak er kleine blokjes van. Halveer de olijven en voeg deze toe. 
 

Stap 3

Maak de salade op smaak met een scheutje (tip: 2 eetlepels) appelazijn en een scheutje (tip: 1 eetlepel) olijfolie.  
 

Stap 4

Serveer er rogge crackers bij.
 
Eet smakelijk! 

Spinazie soep

Wat heb je nodig?

150 gram spinazie
75 gram knolselderij
1 ui
1 knoflook
100 ml kokosmelk
300 ml water
¼ bouillon blokje
50 gram feta 
 

Stap 1

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit in wat boter (kokosolie of margarine) glazig. Snijd de selderij in kleine blokjes.   
 

Stap 2

Breng het water aan de kook en voeg de selderij eraan toe. Voeg de bouillon toe en laat dit 10 doorkoken op een laag pitje.
 

Stap 3

Voeg de gewassen spinazie eraan toe. Pureer het tot een gladde soep. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe.
 

Stap 4

Garneer de soep met wat feta en een scheutje kokosmelk. 
Lees meer over: "Spinazie soep"